Hírek

Jó munkát kedves cserkésztestvéreim 😀
Biztosan ti is éreztétek már a cserkésztáborban, amikor a legegyszerűbb dolgok néha igazán fontosakká válhatnak, csak hogy néhány példát említsek:
-a májkrém képes a világ legízletesebb csemegéjévé válni, egy egész napos, fárasztó építkezés után
-a lavórból való fürdés, ráadásul meleg/langyos vízből pedig igazi kiváltság (privilégium, csak hogy megmutassam, hogy ilyen szavakat is tudok ám ;))
- a gödör nélküli alvóhely........(ilyen a cserkésztáboraim sorában még nem is igazán volt)
Szóval a cserkésztábor arra is jó, hogy megmutassa, hogy egy szelet kenyér, egy darabka csoki, mennyit tud érni.
Megtanultuk, hogy az ételt nem dobjuk csak úgy ki az ablakon, mert tudjuk milyen jól tud esni egy szelet májkrémes kenyér. Megbecsüljük azt, hogy a csapból folyik a víz, mert megtapasztaltuk hogy milyen a forrásból/ fólyóból hordani, a tusolót pedig az emberiség nagy találmányának tartjuk, mert már fürödtünk lavórból. Szeretjük, tiszteljük és vigyázunk a pihe-puha ágyunkra, mert aludtunk már olyan gidres-gödrös földön, hogy másnap alig tudtunk kiegyenesedni. De legjobban egymást értékeljük hihetetlenül nagyra, amiért legrosszabb, leggyengébb pillanatainkban sem hagynak magunkra (cserkésztáborban kicsit ki szoktunk készülni) vagy csak amiért szimplán jó együtt lenni és nevetni.
A cserkészek hálaadása, akár lehetne ez is:
Istenem hálát adok és megbecsülök mindent, amit adsz, mindenkit, akit hozzám küldesz, és köszönöm azokat a dolgokat, amiket úgy kapok, hogy észre sem veszem 🙂
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

Kedves és hihetetlenül elképesztő Cserkésztestvéreim 🙂
Elsősorban most az őrsvezetőkhöz címezném rövid monológomat, melyben kifejtem legmélyebb tiszteletemet és legnagyobb csodálatomat azzal kapcsolatban, amit tesztek. Ti és azok, akiket vezettek vagytok az élő, lüktető szíve ennek a közösségnek. Tényleg, belegondoltatok már abba, hogyha ti nem lennétek és nem csinálnátok a cserkészeten belül azt, amit napról-napra, hétről-hétre és évről-évre tesztek, akkor nem lenne cserkészet?
Tudom, mert én is néha átéltem/átélem, hogy a munkátokat, úgy érzitek a külső szemlélők nem ismerik el, de ez lehet, hogy azért van, mert ezt a munkát nem lehet elégszer megköszönni. Ha ti nem hoznátok az őrseiteket ebbe a táborba, akkor nem valósulhatna meg (mondjuk ti is kimaradnátok egy hatalmas élményből). Úgyhogy, ha még nem köszönték volna meg elégszer, akkor én most megteszem: Őrsvezetők annyira, de annyira köszönöm, hogy vagytok, hogy minden héten lelkiismeretesen felkészültök az őrsi foglalkozásaitokra, köszönöm, hogy nemcsak elviselitek, de szeretitek is a gyerekeket, még akkor is, ha ez néha nehéz feladat; köszönöm, hogy próbáltok gyerkőcöknek értékeket adni és példát mutatni (,ami még nehezebb feladat).
Köszönöm nektek ezt, és még ki tudja, mennyi jót, amit csak azért tesztek, mert szeretitek ezt csinálni, szeretitek a gyerekeket ☺.
Tudjátok az a legviccesebb az egészben, hogy nektek nem ez a kis bejegyzés jelenti az elismerést, hanem a szeretet, amit a gyerekek adnak nektek és ez a fajta, kimondott, vagy ki nem mondott köszönöm jelenti számotokra/számunkra a legtöbbet.

Na de azért akármennyire is szeretjük az apróságokat/nagyokat, de azért úgy le tudnak fárasztani, hogy a tábor közepére/végére a legkülönbözőbb helyeken, a legfurcsább pozíciókban is képesek lennénk elaludni.

A képhez még egyszer hozzátenném, hogy kimondhatatlanul hálásak vagyunk nektek, őrsvezetőknek.
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

Jó munkát kedves cserkésztestvéreim 😀
Hogy egy kicsit hangolódjunk közösen a keretmesére, néha-néha kiteszünk egy-egy idézetet A Gyűrűk Urából és alá írunk egy nem túl hosszú, de remélhetőleg számotokra is tartalmas szöveget az idézettel kapcsolatban. Fogadjátok sok szeretettel ennek az első részét 🙂

„Veszélyes dolog kilépni az ajtón (…). Csak rálépsz az Útra és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová?”
J. R. R. Tolkien

Ezzel a rövid szöveggel kapcsolatban két dolog jut eszembe, bár az is lehet, hogy az én értelmezésem helytelen, szóval olvassátok végig és döntsétek el ti.
Először is, igen, veszélyes dolog kimenni az ajtón, otthagyni a biztonságos vackodat, elindulni és kockáztatni, elindulni egy véges, de csodálatos utazásra, amit nemes egyszerűséggel életnek hívunk.
Ez a kaland tele van csupa ellentéttel, jóval és rosszal, boldogsággal és szomorúsággal, igazsággal és igazságtalansággal és még sorolhatnám.
Amikor valami rossz és fájdalmas dolog történik veled, elgondolkozol, hogy egyáltalán megéri-e ez az egész? Ilyenkor gondolj arra, hogy mennyi jó dolog történt veled, amiért viszont hálát adhatsz……ezek a dolgok sem történhettek volna meg veled, ha bezárod a szívedet. Igaz, hogy azt, aki nem szeret senkit, aki nem vár már semmit, és nem csinál semmit, azt nem érik csalódások és nem sérül meg, de ugyanakkor a siker és ami még fontosabb öröm is elkerüli.
Tudom, nehéz elfogadni, amikor Isten tervei nem egyeznek meg a mieinkkel, de ahogy a jó dolgok, úgy a rosszak is okkal történnek velünk. A rossz dolgokból tanulunk, általuk bölcsebbekké válunk és a bölcsességnek bizony nagy ára van.
De menni kell az úton tovább, még ha rögös és kátyús is, mert a jót, a helyeset tenni, soha nem egyszerű….de tudjuk jól, hogy megéri.
A másik gondolatom ezzel kapcsolatban az, az hogy vigyáznunk és figyelnünk kell magunkra, mert észre sem vesszük és egy nap már nem ismerünk magunkra. Minden nap le kell győznünk a rossz tulajdonságainkat, a gyengeségeinket. Most nem szeretnék egy hatalmas gyűrűk ura rajongónak tűnni, de a szereplők is hányszor elcsábulhattak volna attól a hatalomtól, amit a gyűrű adhatott volna nekik, de valami vagy valaki mindig visszatartotta a őket attól, hogy a könnyebbik utat válasszák. Simán és egyszerűen megtehették volna, hogy otthagynak csapot-papot, de nem tették, mert tudták, hogy mi a helyes és végigcsinálták, még ha ez Frodó egyik ujjának elvesztésével és jó pár életveszélyes helyzettel is járt.
Neked nem kell ilyen helyzetekbe bonyolódnod, de ez nem jelenti azt, hogy a „minden nap váljunk egy kicsit jobb emberré” program könnyebb vagy egyszerűbb. Csak magamból indulok ki, de szerintem mindenkinek van mit fejlesztenie magán, de a végén elégedettek lehetünk azzal akivé váltunk, még akkor is, ha nem vagyunk tökéletesek. Mert hát ki az?
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

VIII. Kerületi Nagytábor 2017 egy új fényképet töltött fel. ... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

Bizony-bizony, reméljük minden csapatnál így van 😉 ... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

VIII. Kerületi Nagytábor 2017 megváltoztatta a profilképét. ... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

Érezd magadének az idei KNT-t!
◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️▫️◾️
A csapattáborotok közben mindig hiányérzeted van? Vagy épp sosem játszotok olyat, ami Te szeretnél? Külföldi táborokban csináltatok valami nagyon szuper dolgot és beleillik a KNT-be is? Ne tartsd magadban!

Célunk, hogy a Tiéd is legyen ez a tábor és érdekel Te mit szeretnél. Kommentben várjuk tőletek, hogy ti milyen játékokat, programokat szerettek a csapattáboraitokban vagy mi az amit ki szeretnétek próbálni.

#knt2017 #legyenatiedis
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon

KNT megbeszélés ON 🗓✏️📍
A 2017-es éves kerületi küldöttgyűlés az ebéd utáni megmaradt lelkes csapata már javában a KNT-ről diskurál. 🤓
Hamarosan jönnek az infók!!⏳ Te megtaláltad a csapatod küldötteit a képen?? 📸
... Mutass többetMutass kevesebbet

Megtekintés Facebookon