Tiszai vízitúra idén is!

Vizitura_Gemenc_hullamter_kajak_kenu_tura_Europa_legnagyobb_arter_erdeje_12

A tavalyi szegedi túrán fellelkesülve augusztus 14-19 közötti, azaz vasárnap délutáni indulással és péntek délutáni Tiszaugra érkezéssel egy hatnapos vízi programra hívjuk a cserkészeket.

 

A duzzasztóműtől Tiszaug 140 km-re van. A Tisza tóról indulunk, hogy a zsilipelést is átéljük. Kisköre vagy Abádszalók közeléből indulunk, később pontosítjuk a helyet. Onnan még plusz 5 km a zsilip.

Kiskörére érkezik vonat Kisújszállás felöl 15:26-kor, Kál Kápolna felöl 15:23-kor, mindkettő megáll Abádszalókon is. Ennek megfelelően pontosítjuk a találkozást 16 óra tájban valahol.

A kenukat fel kell pakolni Tiszaugon. Kecskemétről 12-kor indulna a teherautó, erre 6 fő fér föl (és kell is) velem együtt, mi onnan megyünk Kiskörére, A jelentkezések alapján tisztázzuk, hogy kik.

A többiek vonattal vagy autóbusszal mehetnek majd a később meghatározott helyre (Kisköre, Abádszalók)

A piaristák tiszaugi csónakházához érkezünk vissza. Onnan vonattal vagy busszal lehet hazamenni. Az utolsó vonat 17:15-kor indul Kecskemét felé.

Sátrakban alszunk, naponta főzünk, úszni tudni kell.

A tábor díja 9 000 Ft (élelem, csónakhasználat, csónakszállítás)

Jelentkezési szándékodat június 13-ig közöld e-mail-ben szabo.istvan@kecskemet.piar.hu címen. Add meg a nevedet, születési idődet, címedet és cserkészcsapatodat. 18 év alatt szülői engedély szükséges.

A végleges tudnivalókat és a felszerelési listát a jelentkezők számától függően alakítjuk ki.

A jelentkezés 1 000 Ft előleg (akár a teljes díj) befizetésével lesz majd teljesen végleges.